Başak Gümülcinelioğlu ile Sohbetimize Davetlisiniz

  • Saç ve makyaj konusunda ilham aldığınız kadınlar var mı? 

Saç ve makyajlarından değil de duruşlarından etkilendiğim kadınlar var. Rahmetli anneannemin her şartta gülecek bir sebep buluşuna, annemin doğallığına ve çizgisine, Meryl Streep’in ustalığının ve yetkinliğinin yüzüne ve duruşuna kattığı özgüvene, Sezen Aksu’nun Minik Serçe lakabına rağmen devleşmesinin ona getirdiği tavra ve Audrey Hepburn’ün pozitif ve asil duruşuna kendimi bildim bileli hayranım.
 

  • Ağır set makyajından sonra cilt bakımı yapıyor musunuz?

Her gün. Yapmamak mümkün değil zaten. Öncelikle setten çıkar çıkmaz hatta bazen daha setteyken makyajımı siler, nemlendiricimi sürerim. Genelde her gün duş alır ve üzerine cilt bakımı yaparım. Aslında her gün duş almak da çok sağlıklı değil sanıyorum ancak böyle rahat ediyorum. Makyajla uyumamaya özen gösteririm. Hatta o kadar alışmışım ki yüzümü temizlemeden uyuduğumda artık uykumu da alamıyorum.
 

  • Kozmetik ürünü alışverişi yaparken nelere dikkat edersiniz?

Hayvanlar üzerinde denenmemiş olmasına ve bileşenlerine. Genellikle organik ürünler tercih ediyorum. Cildim çok hassas dolayısıyla alerjen maddelere çok dikkat ederim. Bu sebeple bana iyi gelen ürünlere sadık kalırım. Kendime ait cilt bakımı rutinlerini yıllar içinde doğal ürünleri deneyerek buldum. 
 

  • Saçlarınızın yıpranmasını önlemek için uyguladığınız bir bakım var mı?

Saçlarımı her ay yarım santim kestiriyorum. Fark edilmeyecek kadar. Hatta bazen kendim kesiyorum. Sirkeli soğuk su çok iyi geliyor. Kokusundan rahatsız olduğum için son bir yıldır frambuazlı sirkeli saç bakım suyu kullanıyorum. Ara sıra yumurta sarısı, zeytinyağı, badem yağı, Hindistan cevizi yağı, Evigen ve Bepanthen ampul karışımı yapıyorum. Bir saat bekletiyorum. Sonrasında yıkıyorum, işim yoksa kendi kendine kurumaya bırakıyorum. Eğer evden çıkmak durumundaysam da saçımı kurutma makinasının soğuk ayarıyla kurutuyorum.
 

  • Sen Çal Kapımı dizisinde canlandırdığınız Pırıl karakterinin makyaj stili hakkında ne düşünüyorsunuz?

Benim normalde yaptığımdan en az iki kat daha fazla makyaj yapıyor. Pırıl, iş insanı olduğu için öyle gerekiyor. Kostümleri de tamamlıyor. Ben özel hayatımda pek sık makyaja başvuran bir insan değilim.

BAŞAK’IN OLMAZSA OLMAZLARI
1. LANCÔME HYPNÔSE MASKARA

“Kirpiklere hacim veren, yoğun siyahlık sağlayan bir maskara. Başka hiçbir ürün kullanılmadığında bile çok etkili.”
260 TL; sephora.com.tr.

2. KIEHL’S LIGHT DAILY UV DEFENSE CC CREAM SPF 50 NEMLENDİRİCİ
“Nemlendiricimi ve güneş koruyucu kremimi sürmeden dışarı çıkmam. ”
263 TL; kiehls.com.tr.

3. ESTÉE LAUDER ADVANCED NIGHT REPAIR SERUM
“Yıllardır kullandığım ve vazgeçemediğim gece bakımım. Sabaha kadar cildimi yeniden yapılandırıyor.”
1.020 TL; sevil.com.tr.

4. KI GOLD PREMIUM NUTRITIVE SAÇ MASKESİ
“Sette çekimler sırasında saçlarım yıprandığı için bu ürünü kullanmaya başladım ve çok memnunum. Saçlarımı yumuşatıyor ve parlatıyor.”
107,90 TL; arifoglu.com.

5. ESTÉE LAUDER DOUBLE WEAR CONCEALER
“Özel hayatımda maskara dışında kullandığım tek makyaj ürünü. Az bir miktar kullanıldığında bile bölgesel kapatıcılık sağlıyor.”
259 TL; boyner.com.tr.

 

RÖPORTAJ SELİN ÇATAY ERKMEN 

İlgili Makaleler