İlk Buluşmada Sorulacak Altı Soru

Sonunda o çok beğendiğiniz, mesajlaşmaktan müthiş keyif aldığınız adamla ilk randevunuz gerçekleşiyor. Kafanızda oluşan birçok soru var ama hepsinden daha önemlisi: Ya sohbet ilerlemezse?
İşte ilk randevuda karşı tarafı hem tanımak hem de sohbeti keyifli bir şekilde ilerletebilmek için neler konuşulabileceğinizi yazdık.
İlk olarak gerginliğinizi dile getirebilirsiniz. Büyük bir ihtimalle o da sizinle aynı stresi yaşıyordur. Bu duyguyu dile getirmek iki tarafı da rahatlatır ve keyifli bir başlangıç yapılabilir.

Çok basit bir soru olduğunun farkındayız. Ama görüştüğünüz kişiye günün nasıl geçtiğini sormanız, hem onunla ilgilendiğinizi hem de onu önemsediğinizi gösterir. Yani bu soru kendisini özel hissetmesini sağlayacaktır.

Bir erkek en çok işiyle ilgili konuşmayı sever. Şu anki işinden memnun olup olmadığını, gelecekte neler yapmak istediğini sorabilirsiniz. Zaten uzun bir süre bu konu üzerinde konuşuyor olacaksınız.

Şimdi ve gelecekte neler yapmak istediğini sorun. En büyük arzusundan ve yapmak istediği işlerden bahsetmesini sağlayın. Bu sayede sizde karşı tarafın en büyük tutkusunu öğrenmiş olacaksınız.

Çocukluğunda nasıl biri olduğunu sorun. Asi, yaramaz, içine kapanık… Çocukken nasıl biri olduğunu sormak ve okul günlerini öğrenmeyi istemek, keyifli anıları ortaya çıkaracaktır.

Seyahat hikâyelerini paylaşmak, eğlenceli başka bir konudur. Gittiği yerlerde neyi sevip sevmediğini, oralarda yaşamak isteyip istemediğini ve bir sonraki seyahat rotası neresi gibi sorular sorabilirsiniz.

İlk görüşmelerde, iki insanın birbirini tanımasının ve eğlenceli vakit geçirmesinin en güzel yöntemlerinden biri de hızlı hızlı sorular sormaktır. İşte sorabileceğiniz birkaç soru;
Onu en çok korkutan şeyin ne olduğunu sorun.
En utanç duyduğu anı anlatmasını isteyin.
Pişmanlıkları var mı?
Elinde olsaydı şu an neyi değiştirirdi?
En mutlu olduğu anı sorun.
Köpek mi, kedi mi? sorusunu sorun.
Şu an tam olarak nerede, ne yapıyor olmak istediğini sorun.
En sevdiği kitapları, filmleri ve müzikleri sorun.

İlgili Makaleler