Yediklerimiz Cildimizi Nasıl Etkiliyor?

Tatlı krizinizin cildinizde olumsuz bir etki yaratabileceğini biliyor muydunuz? Şekerli besinleri fazla tüketmek, cildinize kırışıklıklar, sarkmalar ve elastikiyet kaybı, yani yaşlanma belirtileri olarak geri dönebiliyor. Ayrıca güzellik uzmanları, bol şeker içeren besinlerin, şeker moleküllerinin ciltteki kolajen ve lipidlere yapışmasına neden olabildiğinin altını çiziyor. Ve böylelikle cildi sıkı, pürüzsüz ve dolgun tutmaya yarayan bu kolajen proteinleri, zamanla dağılmaya başlıyor.

           

Güzellik rutininizde tercih edebileceğiniz, retinol veya alfa hidroksi asitleri içeren bakım ürünleri, hücre yenilenmesini hızlandırarak kolajen üretiminin artmasına yardımcı oluyor.

           

Tatlı yiyeceklerin cildinizde yol açabileceği yaşlanma belirtilerine karşı beslenme düzeninize dikkat etmeli ve yüksek şeker içeren besinlerden uzak durmalısınız. Yeşil çay, yaban mersini, ceviz, kırmızı biber gibi antioksidan açısından zengin besinleri tüketebilirsiniz.

         

Dermatoloji uzmanları, süt ürünlerinde bulunan hormonların enflamasyon ve yağ üretimini arttırarak birkaç gün içinde sivilcelerin ortaya çıkmasına neden olabileceğini söylüyor.

      

Uzmanlar, süt ürünlerine ara verildiğinde akne probleminin çözülebildiğini belirtiyor. Süt tüketmek istiyorsanız, hindistan cevizi sütü veya badem sütü gibi bitkisel alternatifleri deneyebilirsiniz. Eğer başaramıyorsanız, sivilceleri engellemek ve gidermek için benzoil peroksit içeren bir ürün kullanabilirsiniz.

          

Sağlıklı olmayan ama bazen canımızın bir hayli çektiği cips ve patates kızartmaları, krakerler sadece şişkin hissetmenize yol açmıyor. Uzmanlar, tuzlu gıdaların vücudun su tutmasına ve kan damarlarının genişlemesine neden olabileceğini belirtiyor. Bu durum da özellikle göz çevresi ve yanakların üst kısımlarına şişkinlik olarak yansıyor.

         
 

Peki bu durumun önüne nasıl geçebiliriz?
Tuzlu bir öğünden sonra sırt üstü yatıp, kafanızın altına iki yastık koyarak uyuyun. Kafanızın yüksekte kalması, yüzünüzde sıvı birikmesine engel olacaktır. Soğuk uygulama ucuna sahip bir göz altı kremi kullanarak, kan damarlarınızın genişlemesine ve dolayısıyla göz altı torbalarının oluşmasına engel olabilirsiniz. Yüz kremini uyguladıktan sonra yüzünüze bir masaj aleti ile masaj yapmayı deneyin. Masaj aletini içten dışa doğru yuvarlamak, yüzünüzdeki fazla sıvıdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

İlgili Makaleler